Na ovom kursu Vas pripremamo da uspešno pložite 4 ispita: čitanje (lezen), slušanje (luisteren), pisanje (schrijven) i pričanje (spreken). Kurs se odvija individualno ili u grupama od maksimalno 7 kandidata u virtuelnim učionicama. Pripreme se zasnivaju na izradi testova i vežbi po uzoru na one koji se javljaju na samim ispitima.

Lezen (čitanje)

Ispit se radi na kompjuteru. Morate pročitati tekstove i dati odgovore na 25 pitanja. Ispit traje 65 minuta. Primer možete videti ovde:
oefenexamensduo

Luisteren (slušanje)

Ispit se radi na kompjuteru. Slušate kratke video zapise ili tekstove i dajete odgovore na 25 pitanja. Ispit traje 45 minuta. Primer možete videti ovde:
oefenexamensduo

Schrijven (pisanje)

Iispit radite na papiru olovkom. Dobijate 4 zadatka u vidu pisanja e-maila-a ili kratkog članka za novine i popunjavanja jednostavnog formulara. Ispit traje 40 minuta. Primer možete videti ovde:
inburgeren

Spreken (pričanje)

Ispit se radi na kompjuteru. Dobijate usmeno pitanja na koja treba da date odgovor nasnimavanjem. Takođe imate kratke mini-video zapise koje treba da dovršite klikom na neki od ponuđenih odgovora. Ispit traje 35 minuta. Primer možete videti ovde:
oefenexamensduo

Cilj ovog kursa je da Vas dovede do A2 nivoa i da budete spremni da položite sva 4 pomenuta ispita. Posle kursa možete voditi osnovne razgovore i razumeti tekstove koji se tiču vašeg iskustva. To su stvari koje su Vam poznate, poput škole, posla, porodice i Vašeg neposrednog okruženja.

Pripreme za Inburgeringsexamen obuhvataju fond od 32 termina, ukoliko ste već završili kurs A1 ili ste na A1 nivou poznavanja holandskog jezika. Ukoliko počinjete od nule, pripreme traju 64 termina.
Diploma za integraciju - Inburgeringsdiploma

Pored ova 4 ispita imate da položite još dva ili tri ispita, u zavisnosti od Vaše lične situacije, kako biste dobili diplomu Inburgeringsdiploma i završili kompletnu integraciju u društvo.

Ove ispite morate da položite za kompletnu integraciju:

Više o tome možete pročitati ovde( https://www.inburgeren.nl/examen-doen/index.jsp)